Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Hk.

Torbalı Ticaret Odası olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı ile iş birliği içerisinde gerçekleştireceğimiz “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı“na davetlisiniz.

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında İklim Değişikliği Başkanlığı koordinasyonunda yeşil dönüşüm ile Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) konularında bilgilendirme toplantıları, farkındalığın artırılması için farklı illerde düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. SKDM, Sera Gazı İzleme, Raporlama ve Doğrulama (İRD) Sistemi, Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) ile Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının ilişkisi, Karbon Ayak İzi Hesaplama Standartları, Sanayide Yeşil Dönüşüm hakkında bilgilendirme toplantısı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı, Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Odamız ev sahipliğinde ve ilçe odalarımızın iş birliğinde 07 Mart 2024 Perşembe günü Torbalı Ticaret Odası Adnan Öztaş Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te gerçekleştirilecek Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’na katılım göstermek isteyen üyelerimizin https://bit.ly/3T4TM2v linkinde yer alan kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir.

Toplantı Gündemi:

1. Ülkemiz Sera Gazı Emisyon İzleme, Raporlama ve Doğrulama Sistemi
  2. Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Genel Bilgilendirme
  3. Çay-Kahve Molası
  4. ETS ve SKDM İlişkisi
  5. Karbon Ayak İzi Hesaplama Standartları
  6. Sanayide Yeşil Dönüşüm

Konuşmacılar:

• İklim Değişikliği Başkanlığı- Daire Başkanı Volkan POLAT
  • İklim Değişikliği Başkanlığı-Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanlığı- Daire Başkanı Volkan POLAT
  • AB Tek Pazar ve Yeşil Mutabakatı Dairesi Başkanlığı-Ticaret Uzmanı – Özge ÖKTEM (On-line)
  • İklim Değişikliği Başkanlığı – Karbon Fiyatlandırma Dairesi Başkanlığı- İklim Değişikliği Uzmanı Aydın SARGIN