TOBBUYUM Torbalı Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Faaliyete Başladı

İş dünyamızın ve vatandaşlarımızın, işçi-işveren ile ticari uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturan TOBBUYUM Torbalı Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi odamızda hizmete başlamıştır. Bu kapsamda; bünyemizde olan ticaret hukuku alanında uzman arabulucularımız ile Torbalı Ticaret Odasına üye olan tacirlerimizin iş hayatında karşılaşacağı hukuki ve ticari anlaşmazlıklarını dava yoluna gitmeye gerek kalmadan daha kısa sürede ve daha az maliyetle kalıcı çözümlere ulaştırmayı hedeflemekteyiz.

Neden TOBBUYUM Torbalı Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi?

• Taraflar arasında yaşanan uyuşmazlıkların en kısa sürede verimli ve etkin çözümlenmesini sağlanmasına katkıda bulunacak ve uyuşmazlıkların çatışmaya dönmeden önce ticari ilişkilerin korunması açısından da çalışmalarını sürdürecektir.
  • Ticari, tüketici ve işçi- işveren arasındaki sorunların çözümü çok kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulması sağlamaya çalışacak ve zaman maliyeti azalacaktır. Ayrıca arabuluculuk ile çözülemeyen dosyalar tarafların da rızası alınarak tahkim ile yaklaşık 3-4 ay içerisinde profesyonel olarak nihai karara ulaştırılmaya çalışılacaktır.
  • Devlet mahkemelerindeki ücretlere kıyasla çok daha uygun fiyata uyuşmazlıkların arabuluculuk ve tahkimle çözüldüğü bu alanın önemli yönlerindendir.
  • Ayrıca arabuluculuk ve tahkim çözüm yöntemleri kanunen gizlilik altındadır. Mahkeme sürecine gidildiğinde şirketlerimizin ve
    vatandaşlarımızın bilgileri ve belgeleri kamuoyuna açılmaktadır. Bu bağlamda, üyelerimize yaşayabileceği uyuşmazlıklarında arabuluculuk ve tahkim yöntemlerimiz ile gizli, tarafsız, şeffaf ve kurumsal bir şekilde hizmet verilmektedir.

Konuyla ilgili siz değerli üyelerimizi firmalarınızda ziyaret ederek bilgilendirme yapmak ve sorularınızı yüz yüze cevaplandırmak isteriz. Anketimize geri dönüş yaparak bilgilendirme talebinizi tarafımıza iletirseniz memnuniyet duyarız. Anketimize ulaşmak için buraya tıklayınız.

Torbalı Ticaret Odası