Kimlik Bildirim Sistemi Yetkilendirilmesi ve Kullanımı

Odamıza iletilen 31.01.2024 tarihli ve 25795062 sayılı yazıda belirtildiği üzere; Yazıbaşı J.Krk.K.lığı sorumluluk bölgesinde bulunan tüm işletmeler ile ilgili olarak Torbalı Ticaret Odası Başkanlığına kayıtlı 25 kişi ve üzeri çalışanı olan işletmelerin; 1774 sayılı sayılı Kimlik Bildirme Kanununun 15 ve 17.nci maddeleri uyarınca ilgili işletme yetkilisinin Torbalı İlçe J.K.lığı/ BTİK kısmına müracaat ederek işletme adına sistem üzerinde yetkilendirilmesinin yapılması, yetkilendirme işlemi yapıldıktan sonra kanundaki kimlik bildirim sürelerini geçirmeden personel/ konaklayan giriş ve çıkışlarının yapılması suç ve suçlunun takibi ile aranan şahısların tespit edilebilmesi için önem arz etmekte olup, aksi halde idari yaptırım hükümleri uygulanacağı belirtilmiştir.

30 gün başvuru süresi bulunan sistem için firmalarımızın personel yetkilendirmesi gerekmekte ve bu personelin İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurması gerekmektedir.

İletişim için; 0 (537) 211 28 20 – 0 (553) 983 09 08 – [email protected]