Ufuk Avrupa Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü

Avrupa BirliÄŸi’nin teknolojik geliÅŸmeleri desteklemek amacıyla yürüttüğü Ufuk Avrupa Programı çerçevesince “Dijital, Endüstri ve Uzay” baÅŸlığı altındaki hibe ve destek programlarını tanıtmak amacıyla 26 Ocak 2023 PerÅŸembe saat 14:00’te TOBB Ä°kiz Kuleler’de “Ufuk Avrupa Dijital Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü” gerçekleÅŸtirilecektir.

TÃœBÄ°TAK ve TOBB iÅŸbirliÄŸinde gerçekleÅŸtirilecek olan “Ufuk Avrupa Programı Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü”nde Avrupa’nın ve Türkiye’nin endüstriyel geleceÄŸi için stratejik olarak önemli olan kilit teknolojileri destekleyen 6 alandaki hibe çaÄŸrıları hakkında TÃœBÄ°TAK yetkilileri tarafından sunum yapılacak, ardından TÃœBÄ°TAK yetkilileri birebir görüşmeler gerçekleÅŸtirilecektir.

Bilgi gününe katılım için https://anket.tobb.org.tr/#/anket/deug adresinden kayıt olunması gerekmektedir.

Ufuk Avrupa Programı, özel sektörü bilimsel ve teknolojik yönden güçlendirmek, yenilik kapasitesi ile istihdamı artırmak ve rekabetçiliği sağlamak amacıyla Avrupa Birliği tarafından yürütülmekte, bu program çerçevesinde 2021-2027 yılları arasında 95,5 milyar Avroluk bütçe ile bilim ve yenilik faaliyetleri desteklenmektedir.

Ufuk Avrupa Programı kapsamında “Dijital, Endüstri ve Uzay” baÅŸlığı altında ülkemiz iÅŸletmelerinin de faydalanabileceÄŸi hibe çaÄŸrıları yayınlanmıştır. ÇaÄŸrılar, Avrupa’nın ve Türkiye’nin endüstriyel geleceÄŸi için stratejik olarak önemli olan kilit teknolojileri desteklemekte ve;

-İklim-nötr, döngüsel ve dijitalleştirilmiş üretim
-Dayanıklı endüstriler için kilit stratejik değer zincirlerinden özerklik,
-Veri ve veri iÅŸleme teknolojileri,
-Rekabet ve yeşil mutabakata uyum için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler
-Dijital ve endüstriyel teknolojilerin insan merkezli ve etik gelişimi
-Uzay-tabanlı altyapıların geliÅŸtirilmesi konularında destekler sunmaktadır. BaÅŸlık kapsamında 1,5 Milyar Avro’luk bir bütçe öngörülmüştür. ÇaÄŸrılara iliÅŸkin liste ekte sunulmaktadır.

Bu kapsamda 26 Ocak 2023 PerÅŸembe saat 14:00’te TOBB Ä°kiz Kuleler’de gerçekleÅŸtirilecek olan “Ufuk Avrupa Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü” ile alakalı detaylı bilgi için [email protected] ve 0312 218 24 27 üzerinden iletiÅŸim kurabilirsiniz.

EK 1: Program

EK 2: Dijital Endüstri ve Uzay Kümesi Çalışmalar