Nefes Kredisi

Sayın üyemiz;

Nefes kredisi, TOBB ile Denizbank arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilmiştir. Üyelerimiz tüm Denizbank şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir. İlerleyen haftalarda kamu bankalarının da projeye dahil olması planlanmaktadır.

2020 Nefes Kredisi’ne ilişkin detaylar şöyledir:

1. Kredi Tutarı

3 milyon TL ve altı cirosu olan işletmeler en fazla 50.000TL,
3 milyon TL üstü cirosu olan işletmeler en fazla 100.000TL,

2. Faiz Oranı

Kredinin brüt faiz oranı yıllık %7,50’ dir.

3. Kredi Vadesi

Kredi vadesi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olmak üzere en fazla 20 ay olacaktır.

4. Komisyon Oranları

Nefes kredisi kapsamında KGF Kefalet ve banka komisyonu olmak üzere 2 tip komisyon vardır:

KGF komisyonu, bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının binde 7.5’u olarak uygulanır. (50.000TL için 300TL, 100.000 TL için 600 TL)
Banka komisyonu, kredi tutarının binde 3’ü olarak uygulanır ( 50.000TL için 150TL, 100.000TL için 300TL)

5. Maddi Teminat

Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Maddi teminat, ancak şahıs işletmelerinde kefil olmaması durumunda, müşteri talebine göre söz konusudur.

6. Kredi Başvurusu

Üyelerimiz bankaya talepte bulunmak için öncelikle Odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçin Verilmiştir” açıklamalı faaliyet belgesi (Oda sicil sureti) alacaklardır. Kredi müracaatlarının değerlendirilmesi ilgili banka tarafından yapılmaktadır. Odamızın kredi onayı veya referans verme durumu yoktur.

Saygılarımla,

Abdulvahap OLGUN