Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi

Sayın üyemiz;

Pandemiyle birlikte giderek dijitalleşmenin önem kazandığı bir ortamda ihracata yönelik dijital faaliyetlerle ilgili destekler artırılmıştır. Bu hususta Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Karara göre verilen destekler arasında;

E-Ticaret Sitelerine Bireysel Üyelik Desteği
Ticaret Bakanlığı’nca onaylanan e-ticaret sitelerine bireysel üyelikte, üyeliğe ilişkin giderler %60 oranında 8.000 TL’ye kadar desteklenmektedir. Şirketler belirtilen siteler arasında en fazla 3 site için ve her bir site için en fazla 2 yıl boyunca destekten yararlanabilir.

Sanal Ticari Heyet Desteği
Bakanlık koordinasyonunda işbirliği kuruluşlarınca düzenlenen sanal ticaret heyeti faaliyetlerine ilişkin giderler %50 oranında ve faaliyet başına 50.000 ABD dolarına kadar desteklenmektedir.

Sanal Fuarlara Katılım Desteği
Bakanlık tarafından uygun görülen uluslararası sanal fuarlara katılım giderleri %50 oranında faaliyet başına 50.000 ABD dolarına kadar desteklenmektedir.

Sanal Fuar Organizasyon Desteği
Bakanlık tarafından uygun görülen işbirliği kuruluşlarınca düzenlenen sanal fuar organizasyonuna dair giderler %50 oranında faaliyet başına 100.000 ABD dolarına kadar desteklenmektedir.

İlgili Karar
Başvuru Detayları