Kuyumcu Ticareti Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuruları Başladı!

Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik gereğince; alınması gereken Kuyumcu Ticareti Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen kuyumcularımız için, Torbalı Ticaret Odasında TOBB MEYBEM işbirliğinde bir sınav açılacaktır.

Kuyumcu Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen kuyumcularımızın sınav ve belgelendirme için Torbalı Ticaret Odasına başvuru yapmaları gerekmektedir. Adaylar yazılı ve uygulama olmak üzere iki aşamadan sınava gireceklerdir. Sınavların ilk aşaması yazılı olarak Torbalı Ticaret Odasında, uygulama sınavı ise kuyumcularımızda yapılacaktır.

Kuyum Ticareti hakkında yapılan değişiklik gereğince; kuyum ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmeler adına, 30.06.2022 tarihine kadar yapılan yetki belgesi başvurularında, ustalık belgesi şartı aranmaksızın yetki belgesi verilmektedir. Söz konusu şarta haiz olunduğunu gösteren belgenin 31.12.2022 tarihe kadar Bilgi Sistemine aktarılmaması veya il müdürlüğüne teslim edilmemesi halinde bu işletmelerin yetki belgelerinin iptali edilmesi söz konusudur.

Gerekli Evraklar:

• Başvuru formu ( Boş şekli ektedir. )
  • AB Hibe başvuru formu ( Adayların eksiksiz doldurması gerekmektedir. )
  • 1 tane kimlik fotokopisi
  • Ödeme dekontu
  • 2 adet vesikalık fotoğraf

Hesap Bilgilerimiz ( AB HİBE HESABIMIZ )

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (AB HİBE HESABI)

İŞBANKASI AKAY ŞUBESİ / IBAN: TR49 0006 4000 0014 2011 1806 84

Sınav ve Belgelendirme Ücreti: 1.300,00 TL’dir.

EK 1: Kuyumcu Seviye 4 Başvuru Formu

EK 2: AB Hibe Başvuru Formu