Yeni Kaymakam devler ile buluştu

Torbalı’nın yeni Kaymakamı Öter, Ticaret Odası’nın organizasyonu ile ilçenin ulusal markalarıyla iki ayrı toplantıda bir araya geldi. 40 firmanın üst düzey yöneticisinin katıldığı toplantılarda işletmelerin sorunları not edildi. Ayrıca Torbalı’nın ara eleman projelerine fabrikaların katkı vermesi kararlaştırıldı

Türkiye’nin en büyük 500’ü ile Ege’nin en büyük 100 firması arasına çok sayıda firma sokan Torbalı’da önceki gün sanayinin devleri önemli bir toplantıda buluştu. Torbalı Ticaret Odası (TTO), ilçedeki en büyük sanayi firmalarının üst düzey yöneticilerini Torbalı’nın yeni Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Emniyet Müdürü Fikri Şerefoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Sabittin Keskin ile buluşturdu. Tanışma ve değerlendirme toplantısına dev markaların üst düzey temsilcileri katıldı. Sanayicinin ilçe ile entegrasyonu başta olmak üzere ekonomik ve yerel birçok konunun masaya yatırıldığı toplantı ile ilgili bir değerlendirme yapan Kaymakam Ercan Öter ve TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ikinci aşama olarak fabrika ziyaretleri yapacaklarını açıkladılar.

YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Torbalı’nın yani Kaymakamı ilçede tanışma ziyaretlerine devam ederken, önceki tün Torbalı Ticaret Odası önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Kaymakam Öter, ilçenin sanayi devleri ile bir araya geldi. Türkiye ekonomisinde üretime sundukları katkı ile gerek ihracatta gerekse de vergi de önemli bir rol oynayan firmaların temsilcileri ile gerçekleşen toplantıda sanayicinin ilçe ile entegrasyonu anlamında çeşitli başlıklar masaya yatırıldı. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, TTO eski Başkanı Behçet Çınar, Pancar OSB Başkanı Mahmut Ünlüsoy ve Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Mevlüt Kaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda mesleki eğitim, kalifiye eleman sıkıntısı, işsizlik, sanayicinin sosyal projelere katkısı başta olmak üzere bir dizi konuda eylem planı hazırlandı. Çiçeği burnunda kaymakam üretimleri hakkında bilgi veren firma temsilcileri, yerel sorunlarını ve devletten beklentilerini gündeme getirdi.

DİYALOG ÇOK ÖNEMLİ

Tek tek firmaların temsilcileri ile tanışan ve üretim sahaları hakkında bilgi alan Kaymakam Ercan Öter, toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, “Sanayici ve işadamlarının yaşadıkları sorun ve çözüm önerilerini dile getirdikleri toplantıda biz de sosyal sorumluluk kapsamında sanayici ve işadamlarımızdan beklentilerimizi dile getirdik. Son derece faydalı geçti. Önümüzdeki süreçte işletmelerimizin üretimlerini ve kapasite ziyaretlerini yerinde görmek için fabrika ziyaretleri yapacağız” dedi. İlçedeki tüm unsurlar arasında diyalogun önemli olduğuna dikkat çeken TTO Başkanı Olgun, “Yeni Kaymakamız Sayın Ercan Öter’i ilçemizin en büyük sanayi işletmeleri ile tanıştırma toplantısına davet ettik. Üretimleri ile ilçemizin yıldızını parlatan, ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan yatırımcılarımızın ilçe ile entegrasyonu için ilçe yöneticileri ile sık sık bir araya gelmelerini önemsiyoruz. Bu anlamda ilçede göreve yeni gelen Kaymamamız Sayın Ercan Öter, İlçe Emniyet Müdürümüz Fikri Şerefoğlu ve İlçe Jandarma Komutanımız Sabittin Keskin ile tanışmalarını sağladık. İlçemizin sosyal ve ekonomik yönden gelişimini, kalkınmasını; bunun için neler yapacağımızı tartıştık.” diye konuştu.

HANGİ FİRMALARIN TEMSİLCİLERİ KATILDI?

Ünmak, Heper Metal, Pehlivanoğlu, Altekma Grup, Ürün Tarım, Philip Morris, Gürçelik, Güralp Vinç, Batı Basma, Balkan Süt, Europap Tezol, Japar, Yatsan, DB Tarımsal Enerji, TUKAŞ, Sanem Plastik, Seven Food, Ege Hazır Yiyecek, Volkan İtfaiye, Martin Bauer, Punteks, Dr. Oetker, Verde Yağ, İmpo Motor, Cemer, T.T.L. Tütün, Polkima, TAT, Batılı Mobilya, İZKO Mermer ve Orpak Mobilya’nın patronları ve üst düzey yöneticileri katıldı.