Torbalı iş aleminden İzmir’e yardım

Torbalı Kaymakamlığı ve Torbalı Ticaret Odası’nın Bayraklı’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere başlattığı yardım kampanyasından toplanan yardım tırı dün uğurlandı. Toplanan yardımlar ilçe protokolü ve oda personeli tarafından bizzat tırlara yüklendi. Torbalı Kaymakamı Öter ve TTO Başkanı Olgun, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti.

Torbalı Kaymakamlığı ve Torbalı Ticaret Odası’nın ortak koordinasyonu ile Bayraklı’daki depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere başlattığı yardım kampanyası büyük ilgi gördü. Pazar günü başlatılan kampanyadan toplanan malzemeleri taşıyan tır dün yola çıktı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emre Balcı, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, destekte bulunan üyeler ve kampanyada gönüllü bir şekilde görev alan Ticaret Odası personeli yardım tırını uğurladı. 1110 paket Makarna, 1 ton patates, 270 adet Ayçiçek yağı, 1100 paket hazır çorba, 420 paket  pirinç, 220 paket çay, 220 paket, şeker, 210 paket un, 220 adet salça, 150 kamp sandalyesi, 2000 adet el dezenfektanı, 300 paket tıbbi maske, 100 battaniye, 50 paket bebek bezi, 500 paket ıslak mendil, 300 paket kişisel bakım ürünü, 100 kişilik giyim içeren 1 tır yardım malzemesini AFAD koordinasyonunda Bayraklı ’ya ulaştırdı.

İŞ ALEMİNDEN BÜYÜK DESTEK

Torbalı iş aleminin yardım konusunda büyük duyarlılık gösterdiğini ifade eden Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun “Deprem olduğunda bizlerde çok sarsıldık ve etkilendik. İlçemizde korkulan olmadı ama maalesef Bayraklı ve Bornova da yıkılan binalar oldu. Daha önce Elazığ depreminde de bir sosyal sorumluluk üstlenerek üyelerimizden ve vatandaşlarımızın desteğiyle AFAD koordinasyonunda Elazığ’a bir yardım tırı göndermiştik. Bu sefer deprem bizi vurdu.  Bizlerde hemen harekete geçerek AFAD ve Torbalı Kaymakamlığı koordinasyonu ile İzmir’deki kardeşlerimize iletilmek üzere yardım kampanyası başlattık. Torbalı iş alemi büyük yardımlarda bulundu. Kaymakamımızın çağrısı ile vatandaşımızda kampanyaya destek oldu. Torbalı olarak bir tır yardım malzemesini hayırlısı ile ulaştırdık. Oda personelimiz tamamen gönüllük esasına dayalı olarak bu kampanyada görev aldı, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk gerektiren, toplumsal birlik gerektiren tüm konularda her zaman görev aldık, almaya devam edeceğiz” dedi.

ÖRNEK BİR DUYARLILIK

Torbalı Ticaret Odası ile birlikte Pazar gününden beri yardım kampanyası başlattıklarını ve ilçenin yardıma büyük destek verdiğini ifade eden Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ise Torbalı iş alemine teşekkür etti. İlçenin gösterdiği hassasiyet karşısında çok mutlu olduğunu ifade eden Öter şunları söyledi: “Depremin ilk saatlerinden beri Valiliğimizin koordinasyonu ile seferber olmuş durumdayız. Ticaret Odamız, Elazığ depreminde olduğu gibi yine örnek bir duyarlılık gösterdi. Oda yöneticilerimize ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Millet olarak daima birlik içerisinde hareket ettik. Bu tarz felaketlerde gösterilen hassasiyet çok olumlu” dedi.