Kapanmayı kaldırmayız, herkes aşı olsun!

İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte pandemi döneminde 1. ve 2. doz aşı hizmeti veren Torbalı Ticaret Odası, fabrika çalışanlarının 3. doz aşılanması için çalışma başlattı. Esnafın yeni bir kapanmayı kaldırmayacağını ifade eden TTO Başkanı Olgun “Kapanma olmasın diye herkesi aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde üyelerine her konuda destek veren Torbalı Ticaret Odası (TTO), önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Son olarak oda üyeleri ve fabrika çalışanlarına, İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle ilk aşı uygulamasını haziran sonunda, ikinci aşı uygulamasını ise ağustos ortasında çalışma yapılmıştı. TTO şimdi de 3. doz aşı için kolları sıvadı. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri ve oda binasına binlerce fabrika çalışanı hastaneye gitmeden aşı olmaya başladı. Uygulama kapsamında 3. doz aşısını olan Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, aşı uygulamasında gösterdikleri azim ve özverili çalışma için İlçe Sağlık Müdürü Göksel Aslan ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Pandemi döneminde tedarik zincirinin durmaması adına önemli yapılan tüm çalışmalara katkı koyduklarını ifade eden Olgun “Şu anda da aşı için kolları sıvadık, üyelerimiz ve fabrika çalışanlarımızın sağlığı için önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. Esnafımız yeni bir kapanmayı kaldırmaz, herkes aşı olabilsin diye böyle bir çalışma başlattık” dedi.

AŞILAMA ARTSIN, KAPANMA OLMASIN

Pandemi döneminde odanın yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi veren Olgun tüm süreçte sahada olduklarını ve her konuda üyelerine destek sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Olgun şunları söyledi: “Kriz masası kurarak alınacak Covid-19 tedbirleri ve işyerlerinde vaka çıkması halinde yapılacak çalışmaları koordine ettik. Odanın birikimini kredi olarak üyelerimize sunduk. Torbalı Kaymakamlığının Vefa Destek Grubuna dâhil olarak ihtiyaç sahibi binlerce vatandaş ve aileye erzak yardımı yaptık. Torbalı Kaymakamlığı koordinasyonunda kısıtlama günlerinde de çalışma izin belgeleri dağıtarak tedarik zincirinin durmamasına önemli bir katkı koyduk. Pandemi döneminde eğitime ulaşamayan yüzlerce öğrenciye tablet ya da dizüstü bilgisayar dağıttık.” dedi. Korana virüsün sürekli mutasyon geçirerek yeni varyantlar ile daha hızlı yayıldığını belirten Olgun “Günlük vaka artışlarında 6 haneli sayılara doğru ilerliyoruz. Ülkenin yaşamış olduğu bu ekonomik durgunlukta yeni bir kapanmayı esnaf ve tacir üyelerimiz kaldıramayabilir. O yüzden tüm vatandaşlarımızı hatırlatma dozu aşılarını yaptırmaya davet ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.